Slaap academie

Welkom op deze pagina van de “Slaap Academie”.

Deze naam is een beetje een grapje.

Maar slapen kun je wél leren. Ook als het lijkt alsof je niet meer ‘gewoon’ zult kunnen slapen.

Slaap lijkt misschien niet sexy. Maar toch: als je goed slaapt, ben je gezond en heb je energie voor je werk en privé. En voor sex :).

Slaaptekort brengt lastige complicaties met zich mee. Door wetenschappelijk onderzoek is al vaak getoond hoe ongezond slaapgebrek is. Daarover staat hieronder meer.

Maar je weet natuurlijk zelf allang hoe je een fijne nachtrust nodig hebt; op momenten dat je wakker ligt kun je er onwijs naar slaap verlangen.

Daar is geen officiële research voor nodig.   slaaphoudingen_6 360x192

Wil je (weer goed slapen?

Neem contact met me op.

In een verkennend gesprek kijken we of ik je met ‘t programma “Doorbreek Slapeloosheid snel en blijvend” kan helpen om weer snel goed te slapen.

Nada Joppe: april 2016

Het programma van Jolanda kwam voor mij op het juiste moment. Ik had een burn-out en sliep heel slecht, soms maar 4 uur per nacht. Omdat ik geen slaappillen wilde nemen zocht ik naar andere manieren om mijn slaapuurtjes te verlengen. Een aantal maatregelen zoals het verbannen van tablets en telefoons uit de slaapkamer en een wandelingetje voor het slapen gaan hielpen om te beginnen goed. Toch werd ik nog regelmatig een aantal keren in de nacht wakker en kon ik de slaap niet meer vatten.

Toen kwam ik het programma van Jolanda tegen en ik besloot om het te proberen. Het werkte eigenlijk al heel snel. Nadat ik een paar dagen de oefeningen had gedaan merkte ik dat mijn slaap kwaliteit begon te verbeteren. Ik slaap nu sneller in, de periodes dat ik wakker lig ’s nachts zijn veel korter en nu heb ik ’s morgens een paar uur dat ik weer normaal kan functioneren. Dankjewel Jolanda, ik hoop dat je nog een heleboel mensen in slaap kan wiegen door je geweldige cursus en je persoonlijke begeleiding.

Nada

Lees hier nog eens, waarom je slapeloosheid moet overwinnen:

Uit veelvuldig onderzoek is gebleken, dat minder goede slaap de oorzaak is van Low Grade Inflammation (voorloper van arthrose en begin van artritis en andere ontstekings reacties). Ook is slaaptekort medeveroorzaker van suikerziekte, vaatproblematiek, hoge bloeddruk en diabetes. Tenslotte veroorzaakt slecht slapen bij veel mensen overgewicht, depressies en verminderde concentratie.

Hoe dit komt? Als alles goed gaat, zetten we in onze slaap “ de vuilnis buiten” – geestelijk zowel als lichamelijk – . Doordat ons lichaam ’s nachts verschillende stoffen aanmaakt , zoals groeihormoon (dat weer helpt bij herstel van cellen), heeft het de gelegenheid van alles herstellen. In onze hersenen kunnen de hersencellen door nachtelijke verlaging van het stress hormoon nor-adrenaline tijdelijk krimpen. Hierdoor kan er meer vloeistof tussen de hersencellen komen. Dit is een soort ‘spoel’proces dat  de hersenen helpt afvalstoffen af te voeren. Slecht slapen verstoort deze processen op een ernstige manier.

Slaap is deel van de dag en integraal onderdeel van ons leven – en onmisbaar deel.  Slaap is niet alleen de RESET knop. In onze slaap zoeken we dingen uit, leren we van wat we hebben meegemaakt. Daarom heeft het ook zo’n invloed op je stemming als je een nacht heerlijk en ontspannen hebt geslapen, en je wakker wordt met het geborgen en tevreden gevoel na een heerlijke nachtrust. Zo’n gevoel werkt uren door.

Slapen is absoluut belangrijk

Stel, je slaapt onrustig doordat je ’s nachts piekert over je werk. Hoe gaat het dan de volgende dag, in vergaderingen om met ‘moeilijke’ klanten – ben je dan scherp, geduldig gefocust? Heb je na je werk nog genoeg energie voor je hobby’s en een sociaal leven? Als je piekert en daardoor slecht slaapt, is het tijd dat er een verandering komt – en die kan heel eenvoudig beginnen!

Als ervaringsdeskundige en als yoga docent heb ik verschillende aspecten van slapen uitgezocht, getest en effectief bevonden.

Ik ben dit programma gaan doen omdat met meer regelmaat wakker lag. “Is het de leeftijd en is het zoals het is? of kan ik er zelf iets aan doen?” vroeg ik mij af. Het programma van Jolanda kwam daarvoor op het goede moment. Ik heb er veel aan gehad en … ik slaap beter! Het is een praktische opzet waarbij ik mij meer bewust ben geworden welke invloed ik zelf kan hebben op mijn slapen. Jolanda zorgt voor een mooie balans tussen kennis, oefening en persoonlijke aandacht. Een aanrader dus!” Kim


Vraag via de contactpagina meer informatie.

Ga hier terug naar de Home page van yogalessen in Heiloo