Ken je deze topadviseur?

| 17 Oct 2012 | 0 Comments

Ken je dat: je hebt het gevoel dat het ‘anders’ ‘moet’, en dat je niet direct weet hoe dan ‘anders’? In de dagelijkse dingetjes lijkt alles wel aardig te lopen en heb je weinig of geen last van keuzestress. Du moment dat je je richt op dat vage gevoel, dat “het een of ander nu een beetje ànders moet”, dan tref je een mengelmoes van mogelijke keuzes, gedachten, dromen en wensen.

Allemaal flardjes, uit een persoonlijk – onder – bewustzijn, met wel degelijk een betekenis. Sommigen laten zich niet zo makkelijk wegsturen, anderen lijken eendagsvliegen.

Handig is nu, dat je je eigen adviesorgaan hebt – en je hebt het altijd bij je -! 🙂 Het heet: je hart.

Hoe kun je je hart als topadviseur inschakelen? Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Ik noem één strategie die heel eenvoudig is. Eigenlijk te eenvoudig om waar te zijn. Misschien dat hij daarom zo gemakkelijk over het hoofd wordt gezien.

Je hoort je hart, onder andere, door het op je tong te dragen. Jouw topadviseur wil zich graag uitspreken, of zich laten opschrijven, (voor diegenen die graag dingen alleen uitzoeken). Om jou al die gedachten en overwegingen, dromen en verlangens te laten proeven en op waarde te schatten.

Stel: M heeft een goedlopend bureau. Plotseling weten ze hem voor nog heel veel andere klussen te vinden. Klussen die hij ook leuk vindt en waar hij echt geen ‘nee’ tegen wil zeggen. Telkens als hij ‘ja’ zegt, zegt hij ook ‘nee’ tegen andere dingen die hij wilde doen. Op een dag, voelt M dat het botst, dat hij het anders wil. Hoe doet M dat? Door zich uit te spreken, te praten en vooral door te vertellen waar hij zo vaak op stille momenten ook aan denkt of voor zich ziet. Zoals een avondje thuis met zijn geliefde, een filmpje pikken, of Italiaans leren. Terwijl hij zijn verhaal aan zijn partner doet, wordt het al snel duidelijk waar de kern zit. En kan M zijn keuzes maken.

Met deze aanpak kun je pas aan de slag, als je attent bent. Zo attent, dat je het merkt als er iets ‘is’. Hoe wordt je je echt bewust dat je het ‘anders’ wilt? En hoe definieer je dan WAT je anders wilt? Neem even de tijd en schenk aandacht aan je dromen en losse gedachten; mijmeringen over een vakantiereisje, een andere baan, een vage ontroering of een gevoel van neerslachtigheid. Deze overpeinzingen kunnen je duidelijk maken hoe het ervoor staat met je echte ‘Zelf’, je hart. Je gedachten delen met iemand die je na staat, of ze aan papier toevertrouwen, geeft je vervolgens helderheid. Je houdt contact door momenten van rust en weinig prikkels.
Tijd nemen voor deze adviseur kan je veel opleveren; balans, rust, efficiëntie.

Je gratis topadviseur stuurt je waarschijnlijk alleen een rekening, als je hem te weinig inschakelt! 🙂

Filed Under: leven veranderen

Leave a Reply