Over Jolanda Herngreen

Jolanda Herngreen

Portret Jolanda Herngreen

Jolanda Herngreen

Jolanda Herngreen vertelt:

Over een spannende jeugd!

“Heerlijke vrije vakanties met zon en kamperen. Veel buiten, natuur en bewegen. Maar ook: meegemaakt hoe het is om op te groeien met een echt depressieve ouder, met scheiding,  afscheid en zelfs enkele maanden in een pleeggezin. Deze omstandigheden leerden me wat pijn in mijn hart is. Ik ontdekte hoe ik die pijn kan verhelpen. Van mijn moeder leerde ik dat niets ‘te gek’ is, van mijn vader dat iedereen er toe doet”.  

 Over leren, leren, leren en leven:

“Na de Zaterdag Rietveld, een Kundalini yoga opleiding kwamen fysiotherapie, NLP, Systemisch Werk, Reiki. De ene verdiepingscurus na de andere. Jaren yoga en meditatie in een ashram, jaren studeren, wijsheid verzamelen met grote nieuwsgierigheid – dat gaat altijd door. Communicatiecursussen en Systemisch werk hielpen me mijn eigen verleden te plaatsen en de pijn te verzachten.

Kennis en diploma’s, ja, dat is veilig en verantwoord. Maar kunde en passie? Daar schep je niet over op! “

“Ik woonde en werkte tussen 1980 en 1990 in de Verenigde Staten. ‘Fantastic !’ om kennis te maken met een heel andere manier van werken, wonen en waarderen. Hier heb ik kennis gemaakt met verschillende werkgevers en werkte ik in mijn eigen onderneming.

Ik geef sinds 1980 les als yoga-docent en gaf leiding aan mijn eigen praktijk voor fysiotherapie tot 2002. Ik werkte als fysiotherapeut in de GGZ tussen 2002 en 2006. Tussen 2006 en 2008 werkte ik als familie vertrouwenspersoon in de geestelijke gezondheidszorg. Als Ondernemingsraadslid deed ik hier ervaring op met de ontwikkeling van grotere organisaties.

Vanaf 2008 werk ik als consultant, yoga- en meditatiedocent en als schrijfster voor mijn eigen bureau.”

Werkstijl

“Ik verenig creativiteit met een praktische aanpak. In het contact ben ik intuïtief en realistisch door mijn observatievermogen en persoonlijke aandacht en ik krijg snel contact met het grootste potentieel dat mijn cliënt in zich heeft. Ik word daarom ook wel Healer with a Heart genoemd ”

Wat is de missie van Jolanda Herngreen, yoga studio Heel je Hart en Balanced Life Works:

“Herngreen Balanced Life Works staat voor een frisse aanpak met een warm hart. Ik ga er van uit dat schade en schande wijs maken – en dat onze eigen wijsheid, zelfkennis en zelfrespect de basis voor vitaliteit, geborgenheid en succes vormen.”

Mijn intentie is om mensen helpen met yoga hun energie stroom te ontdekken. Als je energie stroomt, moeten pijn in je hart of  je lijf oplossen. Iedereen doet er toe – niet iedereen voelt dat zo over zichzelf. Iedereen kan geholpen worden en iedereen kan leren zichzelf instinctief  te helpen. Yoga oefeningen zijn hier in een enorme hulp: ze leren je over je grenzen en mogelijkheden. ‘t Contact met je adem is de basis voor persoonlijke groei en je gezondheid”.

Jolanda, waarom gebruik je al die Engelse termen?

“Engels kent geen gutterale, harde klanken. Zeven jaren in Amerika lieten me de lagen in het Engels ontdekken. Iin de Engelse cultuurgebieden wordt het woord “energy” met gemak gebruikt – ‘energie’ is niet beperkt is tot gas en licht. Die klank en intentie voelen goed.”

Een van mijn lijfspreuken is van Erica Jong:
“… the trouble is, if you don’t risk anything, you risk even more.”

Mail mij via: info@herngreen.com