Energy Medicine integreren in yoga

| 15 Sep 2012 | 0 Comments

Gezondheid, pijn, ziekte, pijnlijke ongelukjes; je hebt vitaliteit voor preventie of genezing nodig. Vitaliteit beïnvloedt je totale welzijn. ‘Welzijn’… ’t klinkt nogal plechtig – en het is simpel: (er) wel zijn, je lekker voelen waar je bent.

Vitaliteit merk je in kleine verschillen, die samen juist een groot verschil maken. Bijvoorbeeld: Je voelt je sterk, je denkt net ff positiever, je kunt ontspannen en echt lachen. Welzijn en je vitaliteit voel je in je energie. Je Wel-Zijn bewaak je in je ‘energie management’; je gaat bijvoorbeeld eens een avondje vroeg naar bed omdat je daar behoefte aan hebt.

Terwijl in de Chinese geneeskunde preventie en gezondheid centraal staan – je betaalt je dokter als je gezond blijft – zijn we in de westerse cultuur geneigd ons pas wat van ‘t lichaam aan te trekken als het pijn aangeeft (en als we sex hebben).

Ziekte is een eindstadium, dat je kon zien aankomen – als je maar had geweten waar je dat dan aan kon zien of voelen. Jouw signalen onderscheid je makkelijk als je regelmatig heel even energy medicine, yoga, healing of self-healing toepast.

Ik merkte dit zelf met een polsblessure. Door een verkeerde houding en spanning in mijn schouders + een ongewone beweging leidde die tot een hardnekkige slijmbeursontsteking. Terwijl ik voelde dat ik bij het computeren m’n schouders heel strak hield, wist ik dat ik ‘eigenlijk’ zou moeten ontspannen. Er waren twee redenen waardoor ik dacht ik er later wel aan dacht aan kon besteden:

  • Het zou wel voorbij gaan.
  • Het kwam nu even niet uit. Later!

Met energy medicine, yoga, healing en self-healing (het engels drukt het makkelijker uit) bereik je dit:

  • Je houdt je energie en je energie banen actief
  • Je hebt zelf je preventie en genezing in de hand
  • Je bespeurt de fijnste nuances

Energy Medicine  en ‘self healing’ doe je met je eigen kracht en heb je zelf in de hand. Door je energie banen te verbinden, af te strijken, door acupressuur punten te bekloppen of te masseren. Allemaal mini-behandelingetjes met een totaal van 7 minuten per dag, met nog wat yoga oefeningen erbij misschien tot 20 minuten per dag. Je ‘zelf-behandelingen’  kun je makkelijk integreren en ik vind het een sport om je in m’n lessen te laten voelen hoeveel je hieraan kunt hebben!

Je ontdekt, wat je zelf doet aan je welzijn op een eenvoudige, heerlijke en ontspannen manier. Je gaat vanzelf ontdekken wat er is op alle vlakken, wat er in je omgaat – lichamelijk, mentaal, emotioneel -. Hoe je gedachten patronen hebt en ze verandert. Welke sensaties er zijn om van te genieten. Je transformeert zoetjes aan naar een vitaal mens dat zich lekker voelt en zichzelf kan zijn.

In het geval van ziekte en trauma voel ik voor een combinatie van onze westerse benadering met die van energetische genees- en gezondheidskunst. De bijverschijnselen van westerse aanpak kun je beter verdragen als je energie huishouding maximaal en vitaal werkt.

Lees meer in de boeken van deze experts: David Feinstein en Donna Eden over werken met energetische geneeskunst en werken met energie voor vrouwen.

Volg ook deze link naar wetenschappelijk onderzoek van D. Feinstein over Energy Psychology op://innersource.net

David en Donna hebben 18 verschillende wetenschappelijke onderzoeken opnieuw bestudeerd en op een rijtje gezet dat en hoe het gebruik van acupressuur en acupunctuur op de energie banen helpt voor welzijn. Hij en zijn vrouw hebben de praktische boeken geschreven die ik hieronder noem in de links.

 

Deze maand maakt je kans op een gratis healing sessie in Heiloo, met instructie van drie makkelijke ‘self healing’ – tips.

Wil je hiervoor in aanmerking komen? Dan staan je twee echt makkelijke dingen te doen:  mail me dan met je reden naar info@herngreen.com en laat een mooie spreuk of citaat, achter op mijn faceboek pagina

Volgend keer vertel ik hoe Energy Psychology werkt en hoe je je zelf opgewekt, kunt houden maar ook nare zware dingen achter je kunt laten.

Je levensgeluk is echt binnen hand bereik.

Kom naar de yogalessen en yoga workshops in Heiloo en leer jezelf vitaal, sterk, in balans te houden!

Ga hier naar de pagina over yogalessen in Heiloo

Ga hier terug naar Home page over yoga, meditatie en ontspanningsoefeningen, healing en self-healing

Filed Under: aanbevolen boek

Leave a Reply